Особистий інструметарій
Ви знаходитеся тут: Головна Новини Книга про розробку на Plone 4

Книга про розробку на Plone 4

Книга Martin Aspeli "Professional Plone 4 Development", серпень 2011.

Книга про розробку на Plone 4

Professional Plone 4 Development

Нещодавно вийшла нова книга про Плон 4 "Professional Plone 4 Development", в якій показано як сильно систему Plone було вдосконалено з часів Plone 3. Прочитавши цю книгу, Ви навчитеся створювати ефективне середовище розробки, оптимізувати його, інтегрувати з іншими системами та базами даних.

Загалом книга "Professional Plone 4 Development" складається з 4-ох частин:

  1. Вступ про Плон і створення середовища розробки; опис реального прикладу розробки, на базі якого буде пояснено всі наступні кроки;
  2. Основні засоби налаштування Плон, включно з розробкою тем засобами Diazo;
  3. Специфічна розробка: створення нових типів вмісту, налаштування безпеки та функціональності Плон-сайту, інтеґрація з зовнішніми базами даних;
  4. Подальше розгортання Плон-проектів, та їх оптимізація.

В книзі викладено лише найсучаснішу інформацію та поради щодо роботи з 4.1 версією Plone. Тут детально розповідається про такі технології як: GenericSetup (механізм конфіґурації сайту), Diazo (інноваційна  технологія розробки тем), Dexterity (каркас для розробки типів вмісту), z3c.form (бібліотека форм), jQuery/jQuery Tools (засоби JavaScript), plone.app.caching (інструмент для HTTP кешуваня), та багато іншого.

Ця книга зорієнтована на читачів, близько знайомих з Plone з точки зору користувача з правами адміністратора, і на тих, які мають загальне уявлення про розробку веб-додатків, та знайомі з мовою програмування Python.

Книгу "Professional Plone 4 Development" можна замовити на сайті packtpub.com.